Informacije

Tekmovanje GROF se bo odvijalo letos prvič, in sicer 6. oktobra 2012.

To je šaljivo in sproščeno tekmovanje s srednjeveško tematiko, sestavljeno iz dveh delov – zabavnih nalog in igric ter orientacije. V petek (5. oktobra 2012) bo na Celjskem gradu ekipam iz oddaljenih krajev omogočen prostor za spanje, saj se tekmovanje začne v soboto zjutraj. Spati bo mogoče v šotorih, ki si jih tekmovalci priskrbijo sami.

V soboto (6. oktobra 2012) zjutraj bodo potekale prijave na tekmovanje. Po prijavah, ki bodo potekale od 7.30 do 9.00, bodo sledile tekmovalne igre, povezane s srednjim vekom, na katerih bodo ekipe pridobivale točke in predmete, potrebne za nadaljevanje na orientacijo. Med igrami bodo potekale tudi prostočasne dejavnosti za obiskovalce in spremljevalce, tako da nikomur ne bo dolgčas. Popoldne se bodo ekipe odpravile na krajšo in ne preveč zahtevno orientacijo, ki bo preizkusila njihove temeljne taborniške sposobnosti, pa tudi poznavanje srednjeveške zgodovine in obdobja Celjskih grofov. Na kontrolnih točkah bodo opravljali miselne preizkuse, izziv pa jim bodo predstavljale tudi različne prepreke, ki jih bo potrebno premagati za uspešno napredovanje.

Po zaključku orientacije sledi na prvotni lokaciji, torej na Celjskem gradu, organizirana večerja v stilu srednjeveških gostij, po njej pa razglasitev rezultatov, podelitev nagrad in zaključek tekmovanja.

Celotno tekmovanje bo potekalo v duhu srednjeveških trgovcev in težav, s katerimi so se soočali na njihovih nevarnih poteh med kraljestvi.

Obljubljamo vam, da bo naše tekmovanje nekaj posebnega, da boste izkusili pravi duh srednjega veka in takratnega prebivalstva ter da se bomo za vas maksimalno trudili tudi v naslednjih letih. Vabimo vas na fešto GROF – najbolj drugačno taborniško pustolovščino!OSNOVNE INFORMACIJE

KAJ: sproščeno taborniško tekmovanje GROF 
KDAJ: 6. oktober 2012 (prijave ekip na Celjskem gradu od 7.30 do 9.00)
KJE: Celjski grad in okolica Celja
KAKO: igre in orientacija
KDO: ekipe GG, PP, RR, grče in zunanje (od 4 do 6 članov)
TEMA: srednjeveški trgovci in njihove naloge
PRIJAVE: od 1.9.2012 do 28.9.2012
CENA: do 21.9.2012 45€ na ekipo, od 21.9.2012 dalje pa 55€ na ekipo
ORGANIZATOR: Rod II. grupe odredov Celje
TRR: 6100-00003765014

Na tekmovanje lahko pridejo tudi OBISKOVALCI, ki so ob predhodni prijavi in plačilu 10€
upravičeni do toplega obroka, našitka tekmovanja in vstopa na grad. Obiskovalci so na
tekmovanju na lastno odgovornost. 
V primeru, da se obiskovalci predhodno ne prijavijo, bodo morali plačati vstopnino na grad.Več informacij kmalu!


Comments